Fætter Kras

  • Lagret 20 uger
  • 16% / 25%
  • Stærk

Fætter Kras er lagret i ca. 20 uger, hvilket giver en god og aromatisk ostesmag. Trods navnet er Fætter Kras ikke stærkere end, at de allerfleste vil nyde osten med den pikante smag. Den er da også mejeriets mest solgte ost.

Osten har en forholdsvis blød konsistens og skæres lettest med ostestreng.   Danbo-osten passer perfekt som pålæg til en gammeldags ostemad i hverdagen, og kan bruges på ethvert ostebord. Kan også skæres i bjælker til ostebordet.  

Fætter Kras findes i to varianter med forskelligt fedtindhold, hhv. 30+ og 45+. Af de to oste har 45+ den mest fyldige og runde smag. Det skyldes en lidt højere fedtprocent i osten. Begge varianter fås med kommen.

Fætter Kras 30+, næringsindhold pr. 100 g

Energi 1110 kilojoule (265 kcal)
Fedt 16 g
Mættede fedtsyrer 10 g
Kulhydrat 1,5 g
Sukkerarter 0
Protein 29 g
Salt 2,0

 

Fætter Kras 45+, næringsindhold pr. 100 g

Energi 1375 kilojoule (330 kcal)
Fedt 25 g
Mættede fedtsyrer 16 g
Kulhydrat 1,5 g
Sukkerarter 0
Protein 25 g
Salt 1,8

 

 

Næringsindhold

Fætter Kras